Bushcraft is de kunst van het (over)leven in en met de natuur. Met deze initiatie leer je wat de natuur ons biedt, hoe we met respect met de natuur kunnen omgaan en wat het betekent om back to basics te gaan.

Het programma

We verwelkomen je in één van de mooiste en rustigste plekken in België, de streek van Houffalize en La Roche-en-Ardenne. Starten doen we met een initiatie forelvissen. Je wordt ondergedompeld in de natuur rond Achouffe, ontdekt de rust van het buitenleven en we nemen je mee op een uitdagende wandeltocht boordevol bushcraft uitdagingen: zelf vuur maken, eetbare planten ontdekken en koken met de ingrediënten die het bos ons biedt. Je zelf gevangen forel leer je klaarmaken op een originele bushcraftmanier. Daarnaast leren we je ook meerdere knopentechnieken aan tijdens diverse constructieopdrachten. Je krijgt ook een workshop waarin we leren hoe je zelf je bestek kan maken. Afsluiten doen we met een kookdemonstratie én workshop met topchef Guy Weyts. Hij verwent ons met onvergetelijke smaakervaringen en een visuele show op de enige echte Ofyr-grill. Daarna overnachten we in een luxueuze vakantiewoning.

Kostprijs

Onze tweedaagse bushcraft met overnachting in de natuur is een programma aan een all-in prijs van 350 euro per persoon (minimum 4 pers); exclusief de kostprijs van de gevangen forel (ter plaatse af te rekenen).
Betalingsvoorwaarden: 50% bij reservatie, 50% 1 week voor de activiteit.

 

Tweedaagse bushcraft luxury

Reserveren