Bushcraft is de kunst van het (over)leven in en met de natuur. Met deze initiatie leer je wat de natuur ons biedt, hoe we met respect met de natuur kunnen omgaan en wat het betekent om back to basics te gaan.

Het programma

We verwelkomen je in één van de mooiste en rustigste plekken in België, de streek van Houffalize en La Roche-en-Ardenne. Starten doen we met een initiatie forelvissen. Je wordt ondergedompeld in de natuur rond Achouffe, ontdekt de rust van het buitenleven en we nemen je mee op een uitdagende wandeltocht boordevol bushcraft uitdagingen: zelf vuur maken, eetbare planten ontdekken en koken met de ingrediënten die het bos ons biedt. Je zelf gevangen forel leer je klaarmaken op een originele bushcraftmanier. Daarnaast leren we je ook meerdere knopentechnieken aan tijdens diverse constructieopdrachten. Je krijgt ook een workshop waarin we leren hoe je zelf je bestek kan maken. Afsluiten doen we met een heerlijke BBQ waarna we overnachten op een heerlijke plek in de natuur. Dat kan in een zelf gesjorde shelter of onze eigen tipitent.

Kostprijs

Onze tweedaagse bushcraft met overnachting in de natuur is een programma aan een all-in prijs van 200 euro per persoon (minimum 4 pers, indien optie tipitent gekozen wordt maximum 8 personen); exclusief de kostprijs van de gevangen forel (ter plaatse af te rekenen).
Betalingsvoorwaarden: 50% bij reservatie, 50% 1 week voor de activiteit.

 

Tweedaagse bushcraft back-to-basics

Reserveren